Först i stan med padeltennis

Den snabbt växande och populära racketsporten padeltennis kommer nu till Beach arena som därmed blir först i stan med denna sport.

Ove Karlsson, som driver Beach arena, vill gärna öka intresset för mer annorlunda sporter. Nytt för arenan är paddeltennis. Foto: Fanny Miles

Ove Karlsson, som driver Beach arena, vill gärna öka intresset för mer annorlunda sporter. Nytt för arenan är paddeltennis. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2016-04-08 10:47


- Jag tror faktiskt att det till och med är världens snabbast växande sport, säger Ove Karlsson som driver Beach arena.

I ena lokalen ligger sanden fint mellan tårna. Här spelas beachvolleyboll och kommer så fortsätta att göra. I den andra står redskapen redo för funktionell träning och i den tredje väntar en hög med förrådsprylar på nytt hem.

Nu flyttar den funktionella träningen till en annan del av huset och Ove Karlsson tar över förrådet, allt till förmån för padeltennis.

- Jag har funderat ett tag på vad jag ska utöka verksamheten med. Jag har tittat på olika sporter och fastnade för padeltennis som är både roligt och socialt, säger han.

Sporten är relativt enkel att lära sig. Racket är lätt i handen och format som en padel, därav sportens namn.

- Man kan säga att sporten är en kombination av tennis och squash. Poängräkningen är den samma som i tennis, bollen är lik en tennisboll men man spelar på en 10x20 stor bana med glasväggar, vilket påminner om squash, berättar Ove Karlsson.

Till skillnad från tennis slås serven underifrån och man spelar i lag om två.

- Det är en sport som ger bra träning och som man dessutom kan bli bra på snabbt, säger Ove Karlsson om sporten som är som störst i Spanien och i Sydamerika.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om