Första riktiga vinmässan i Linköping

I helgen genomfördes Linköpings första stora och "riktiga" Vin- och delikatessmässa i Konsert & Kongress.

Stanley Wong och Ernst Kirchsteiger känner varandra sedan lång tid tillbaka. Foto: Niclas Thalberg

Stanley Wong och Ernst Kirchsteiger känner varandra sedan lång tid tillbaka. Foto: Niclas Thalberg

Foto:

Linköping2013-11-19 08:26


Det var mycket folk på mässan trots en mördande konkurrens under första dagen. På fredagen spelade Sverige en ödesmatch i fotboll mot Portugal vilket innebar att det inte var lika många som vanligt som sökte sig ut på några arrangemang.

Ost och vin
På lördagen var det ingen fotboll som drog bort publiken och mängder av människor besökte mässan och dess delikatesser. Nästan femtio utställare och ett trettiotal dryckesföretag, plus ett flertal utställare som lockade med ost och choklad gjorde mässan till en fantastisk smakupplevelse.
- Vi såg redan när fotbollsdatumet fastställdes att vårt förköp till fredagen tvärdog. Vi hade ändå över 700 besökare första dagen som valde bort fotbollen, säger en av arrangörerna Stanley Wong som tillsamman med Johan Ilbäck har sett till att Linköping äntligen har fått hit arrangemanget.
- Jag är i grund och botten en krögare från Örebro som har haft två restauranger fram till 2008 men sedan dess har jag arrangerat olika slags mässor runt om i Sverige. Nu är vi här för första gången i Linköping, berättar Wong som förhoppningsvis ser till att det blir en ny vin- och delikatessmässa nästa år också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om