Första SAS-flygplanet anlände

Linköping City Airport expanderar allt mer. Nu har även SAS börjat flyga till Köpenhamn från Linköping City Airport och sedan tidigare flyger även KLM till Amsterdam från Linköping.

Landshövdingen klippte band tillsammans med Lukas.

Landshövdingen klippte band tillsammans med Lukas.

Foto:

Linköping2014-03-31 07:04


Linköping utpekas idag som regionens affärsflygplats och under 2013 reste närmare 117 000 passagerare från flygplatsen vilket är rekord. Linköping City Airport drivs sedan 2013 helt av Linköping kommun endast landningsbanan ägs av Saab i dagsläget.

Noggrann analys
SAS beslut att öppna en linje till Linköping har föregåtts av analyser av marknaden och vilken efterfråga som finns i Linköping och i regionen.
- Detta är efterlängtat av näringslivet i hela regionen. Många företag har avtal med SAS och väljer idag att flyga från Arlanda. Nu kan vi ge dem ett bättre alternativ som sparar både tid och pengar, säger Camilla Lejon vd för Linköping City Airport. SAS satsning här i Linköping är mycket viktig för näringslivet, universitet och hela den större regionen. Satsningen är ett kvitto på att Linköping och regionen har en mycket stark tillväxtpotential och ett starkt näringsliv. Goda flygförbindelser bidrar till att förstärka de redan tidigare starka tillväxtförutsättningarna i regionen, menar kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall som naturligtvis var med när det första SAS planet anlände.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om