Fortsatt oro på Nya Rydsskolan

Under fredagen träffades Lejonfastigheter och representanter för Nya Rydsskolan för att diskutera de hälsoproblem som lärarna upplevt efter ombyggnationen. Men trots att provresultaten presenterades är osäkerheten stor på skolan om huruvida det finns risker med att vistas i lokalerna eller ej.

Solhagaskolan som ska rivas och som man ville undvika genom att bygga Nya Rydsskolan, får nu hysa ett flertal elever.

Solhagaskolan som ska rivas och som man ville undvika genom att bygga Nya Rydsskolan, får nu hysa ett flertal elever.

Foto:

Linköping2013-01-19 05:06


Nya Rydsskolan har sedan ombyggnaden för ett år sedan plågats av dålig ventilation, läckande tak, för hög eller för låg temperatur i klassrummen och mögel. Personalen har lidit av att luften varit torr och en del har drabbats av hälsoproblem, bland annat av huvudvärk.
- Vi har tagit ett flertal materialprover för att reda ut vad det är som orsakar problemen, säger Johan Larsson, projektchef på Lejonfastigheter som stått för ombyggnaden.
Vad proverna visar vill han dock inte säga.
- Det här är en pågående process och vi håller på med utredningen nu. Det jag kan säga är att det gäller golvmaterial och tak, är hans svar.

Arbetsmiljöverket ska granska
Det möte som ägde rum under fredagen och där provresultaten skulle presenteras har inte lugnat Anders Ekelund, rektor på Nya Rydsskolan. Han är fortfarande bekymrad över att människor far illa i lokalerna.
- Vi är oroade över att lokalerna är dåliga att vistas i. Vi har fått en slutrapport av Lejonfastigheter i dag, men vi vet inte vad den betyder. Som lekman är den omöjlig att förstå.
Skolan har därför skickat rapporten vidare till arbetsmiljöverket för granskning.
- Vi hoppas på att de kan hjälpa oss tyda om det inte är bra att vistas i lokalerna, säger Anders Ekelund.
När arbetsmiljöverket kan ge svar vet man inte. Under tiden får en del elever undervisning i gamla Solhagaskolan, den skola man från början ville undvika och som egentligen väntar på rivning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om