Förvirrad man satte eld på Lidl

Under söndagskvällen brann det på Lidl i Motala då en förvirrad man anlade en brand i butiken. Han greps dock efter en massiv polisinsats. Dock förnekar mannen brott.

Rökskador och viss förödelse är summan efter att en man tände eld på Lidl under söndagskvällen. Foto: Jerry Prütz

Rökskador och viss förödelse är summan efter att en man tände eld på Lidl under söndagskvällen. Foto: Jerry Prütz

Foto:

Linköping2016-03-29 08:38


Klockan 20.42 inkom det larm till polisen om att en man slagits en matbutiken Lidl på Agneshögsgatan i Motala. Mannen ska ha uppträtt både hotfullt och aggressivt inne i butiken samt även beväpnat sig med ett järnrör. Mannen satte även eld på butiken och det finns brandhärdar på flera ställen men brandmännen kunde inte till en början gå in och släcka elden förrän polisen gripit och oskadliggjort den 25-årige mannen. Detta skedde först efter att hettan och röken gjort det omöjligt för honom att stanna i butiken.

- Om mannen varit drogpåverkad, förvirrad eller båda kan jag inte säga just nu, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik tidigt på måndagsmorgonen som även bekräftar att mannen gjorde våldsamt motstånd då han greps.

- Mannen är väl känd här i Motala för olika typer av brottslighet, säger Henry Jansén som är den som leder utredningen av mordbranden mot Lidl.

- I förhör nekar han till att överhuvudtaget ha något med detta att göra men vi har vittnesuppgifter som säger annat dessutom så togs han ju så gott som på bar gärning så han sitter säkert, menar Henry Jansén vidare.

Både polisen och räddningstjänsten satte in stora resursers och det kom brandbilar från både Motala, Vadstena och Linköping. Sammantaget var det hela åtta räddningsfordon på plats.

Gärningsmannen är i 25-årsåldern och hemmahörande i Motala. Han förekommer i polisens register sedan tidigare för bland annat narkotikabrott, stölder och några fall av misshandel.

Polisen rubricerar det inträffade som mordbrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om