Fotboll i fokus pÄ lÀger

I augusti hĂ„ller AFK, Östria Lambohov och Kenty Linköping i ett fotbollslĂ€ger i samverkan med Fotboll 4 u. LĂ€gret pĂ„gĂ„r dagtid under fyra dagar och riktar sig till ungdomar mellan 11 och 16 Ă„r.

Tobias Birgersson, ordförande AFK, hoppas pÄ ett föreningsöverskridande fotbollslÀger i sommar. Foto: Fanny Miles

Tobias Birgersson, ordförande AFK, hoppas pÄ ett föreningsöverskridande fotbollslÀger i sommar. Foto: Fanny Miles

Foto:

Linköping2016-05-19 17:00

– LĂ€gret ska fungera som ett föreningsöverskridande forum dĂ€r ungdomarna fĂ„r möjlighet till kvalitativa trĂ€ningstimmar tillsammans med skickliga och erfarna instruktörer, berĂ€ttar Tobias Birgersson, ordförande i AFK.

Varje sommar slÀcker fotbollsföreningarna ner sin verksamhet och tar vÀlförtjÀnt semester. Tobias Birgersson ser positivt pÄ att det ÀndÄ pÄgÄr mycket aktivitet i fotbollsvÀrlden för ungdomar under sommarlovet. Dock efterfrÄgar han ett större utbud för alla Äldrar.

– LĂ€gret riktar sig till ungdomar födda -05 till -00. Utbudet Ă€r lite skralt för just den Ă„ldersgruppen. Vi ser dĂ€rför lĂ€gret som ett komplement till föreningslivet och övriga fotbollsaktiviteter som anordnas under sommaruppehĂ„llen, sĂ€ger han.

Söderberg och Djordjic

Fotboll 4 u Linköping har Àven hjÀlp av fotbollsnÀtverket Vi lirare som har ett helt stall av ex-elitspelare och trÀnare. Tidigare förbundskapten Tommy Söderberg och Bojan Djordjic dyker upp under lÀgret, trÀnar med ungdomarna och delar med sig av sina fotbollsfilosofier.

GlÀdjen med fotboll

Tobias Birgersson vill understryka att det Àr fotbollen som stÄr i fokus under de fyra trÀningsdagarna.Fotboll och glÀdje.

– Möten och samverkan mellan spelare frĂ„n olika föreningar kan bli spĂ€nnande. Vi hoppas pĂ„ att fĂ„ en större mix av instruktörer frĂ„n andra delar av Östergötland samt spelare frĂ„n olika föreningar. DĂ„ skapas möjligheter att fĂ„ ta del av andras kompetens och erfarenhet. För det finns mycket kompetens inom fotbollen, menar han. LĂ€gret hĂ„ller i tvĂ„ trĂ€ningspass om dagen och utgĂ„r bland annat frĂ„n Fredriksbergs IF och Östria Lambohov.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om