Fotbollsarenan byggs äntligen färdig

Linköping Arena är en anläggning som ska drivas under oegennyttiga ändamål enbart vara till gagn för fotbollen och inte till några kommersiella vinstsyften. Men efter sommarens fotbollssuccé har arenan kantats av dispyter och inte byggts färdigt.

Linköping Arena kan kanske byggas färdig inom kort. Foto: Stefan Hedström

Linköping Arena kan kanske byggas färdig inom kort. Foto: Stefan Hedström

Foto:

Linköping2014-03-08 05:05


När nu Fredrik Emvall, som bemyndigat ombud för LHC, nyligen lämnade in en ansökan om att få bedriva grundskoleverksamthet till Skolverket/Skolinspektionen så angavs några lokaliseringsalternativ, alla placerade i Stångebro, tidigare benämnt Kallerstadsområdet. Plötsligt blev fortsatt utbyggnad av arenan högaktuell.

Årskurs sju till nio
Stångebroskolan AB som är ett helägt dotterbolag till Linköping Hockey Club vill starta en högstadieskola i Linköping med en idrottsprofil och de är nu inne i en tillståndsfas som väntas bli klar i tid för en start hösten 2015. I ansökans anges att de teoretiska lektionerna kommer att var lagda på Anders Ljungstedts Gymnasium och i Linköping arena, Amatören. De praktiska lektionerna kommer att genomföras på Stångebroområdet.
Linköpings Arenas historia har varit kantad av en del stridigheter som visserligen har lösts efterhand. Men dessa meningsskiljaktigheter har förmodligen satt sina spår hos aktörerna, kommunen och byggherren. Den största diskussionen har gällt hur detaljplanen ska kunna tillåta olika verksamheter i byggnaderna. Från början var kommersiella näringar aktuella i arenans södra del men intresset var svalt för dessa ändamål.
Då dök tanken upp att arenan skulle inrymma en skola istället. Kommunen snabbehandlade ärendet och allting verkade vara klart och John Bauer skolans idrottsprofil skulle flytta in på arenan.
Men efter bolagets konkurs stannade bygget upp igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om