Fotbollsarenan byggs snart färdigt

Representanter från de sju värdstäderna i UEFA, EM 2013 och Svenska fotbollsförbundet var på besök i Linköping i veckan och de 60 deltagarna fick naturligtvis en rundvandring i Linköpings nya arena som ska invigas senare i vår.

Här kommer en läktare att uppföras med någon form av verksamhet.

Här kommer en läktare att uppföras med någon form av verksamhet.

Foto:

Linköping2013-01-26 05:06


Nu är det snart dags för sommarens fotbollsfest. I juli kommer stan med största sannolikhet invaderas av tusentals utländska turister och därmed bidra till att sätta Linköping på Europakartan. Frankrike, England, Ryssland och Spanien är de länder som kommer att spela i Linköping och det handlar om riktig högklassig idrott som tyvärr inte nått de stora publika framgångarna ännu. Det handlar naturligtvis om damfotboll.

Byråkrati eller goodwill
Representanterna besökte arenans nya fräscha lokaler och fick samtidigt förhandstitta på arenan som nästan är klar. En del finputsning återstår. En kortsida ska fyllas med ändamålsenlig verksamhet för att sluta cirkeln vid Kallerstad sportfält. Finputsningen handlar om att det blivit ett tillfälligt stopp för arenabygget på grund av ett tillfälligt bygglovavslag som skulle kunna omvandlas till en liten ändring i en detaljplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om