Fotbollsarenan klar för invigning

På söndag får vi veta om olyckskorparna har kraxat förgäves när det gäller den nya fotbollsarenan i Kallersta. Turerna har varit mångfaldiga, alltifrån strul med detaljplaner, till diskussion om slutbesiktningsprotokoll. Men under fredagen målades gräsmattan grön och imorgon går LFC ut på planen för match mot Örebro.

Kultur och fritidsnämndens chef Karin Semberg är förväntansfull inför den stundande fotbollssäsongen.

Kultur och fritidsnämndens chef Karin Semberg är förväntansfull inför den stundande fotbollssäsongen.

Foto:

Linköping2013-05-04 04:05


Arenabygget handlar inte enbart om UEFA-fotbollen, eller ens om LFC s nya hemmaarena. Fotbollsarenan är ytterligare en byggnad som läggs i raden av anläggningar som kan leda till att Linköping skapar bra förutsättningar för att växa som idrottsstad på både på elitsidan såväl som på motionsnivå.

Tävling inte viktigt
Tävlingen om vilken kommun som ska bli årets idrottshuvudstad år 2015 lanserades av dåvarande kommunalråden Mats Johansson och Bengt Olsson. Initiativtagarna, två sportfantaster som väl förstod hur motionsidrott och spontanidrott fostrar och förädlar kropp och själ, ville därmed sätta upp en målsättning i ett tidsperspektiv. Nu så här i modern tid är det väl inges som tar huvudstadstävlingen på fullt allvar och Linköping har dessutom halkat efter i rankningen den senaste tiden men arenabyggena fortsätter i oförminskad hastighet.

Idrottshuvudstad 2018?
På söndag invigs Linköpings Arena med föreningsparad, Markooliouppträdande och diverse högtidstal. En av de centrala figurerna i kommunen som givetvis kommer att vara på plats när det beger sig är kultur och fritidsnämndens chef Karin Semberg.
- Jag hoppas på en riktigt festlig invigningssöndag med härlig stämning och bra damfotboll. Jag hoppas verkligen att linköpingsborna kommer att uppskatta vår nya fotbollsarena och att intresset håller i sig över Dam EM i sommar, säger Karin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om