Framtid inom industrin i länet

Att Östergötland är ett industrilän stod klart efter gårdagens succéarrangemang Industridag Östergötland. Under förmiddagen genomfördes studiebesök på olika industriföretag runt om i länet och under eftermiddagen väntade seminarier och mässa i Arbetets museum i Norrköping. Att industribranschen innebär mer än tungt arbete på golvet var aktörerna överens om.

Landshövdingen Elisabeth Nilsson invigningstalade under Industridag Östergötland.

Landshövdingen Elisabeth Nilsson invigningstalade under Industridag Östergötland.

Foto:

Linköping2013-11-27 07:59


Strax efter lunchtid stod landshövdingen Elisabeth Nilsson tillsammans med Arbetets museums museidirektör Niklas Cserhalmi och hälsade den stora folksamlingen välkomna till arrangemanget.
- Det här är en helt unik satsning i Sverige och det är kul att så många har engagerat sig för att det ska bli av. Industrin är viktig för Sverige och välfärden. Tyvärr har många en förlegad bild av industriarbete, säger Elisabeth Nilsson i sitt invigningstal.

Beroende av industrin
Att industriarbete i många sammanhang framställs på fel sätt håller Eric Rynestad från IF Metall med om.
- Vi är beroende av industrin i Östergötland. Nästan alla företag inom branschen är i världsklass och enligt Östsam arbetar 60 000 personer inom industrin i Östergötland.
Vi försöker hitta en bild av industrin som gör att ungdomar ska söka sig hit, säger han och tillägger att industrin varje år behöver mellan 1 500 och 1 700 nya anställda.

IF Metall vill hitta ett sätt till att få ungdomar att söka sig till industriarbeten.
IF Metall vill hitta ett sätt till att få ungdomar att söka sig till industriarbeten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om