Framtida mattesnillen på Berzan

Skolverket har beslutat att åtta skolor i Sverige får starta spetsutbildningar inom grundskolan hösten 2012. Berzeliusskolan i Linköping får detta för ämnena matematik biologi, fysik och kemi.

Åse Mellerskog och Jonas Gårdstam. Foto: Nicklas Pettersson

Åse Mellerskog och Jonas Gårdstam. Foto: Nicklas Pettersson

Foto:

Linköping2011-12-02 07:50


Totalt fick Skolverket in 30 ansökningar från skolor runt om i landet och åtta av dem fick någon form av spetsutbildning.
Tillsammans med Roggeskolan i Strängnäs blir Berzeliusskolan i Linköping unika med matematik i kombination med naturorienterade ämnen.
- Det innebär att sjätteklassare med ett fördjupat intresse för matematik, biologi, fysik och kemi från hela Sverige får möjligheten att söka till vår skola och en av de totalt 30 platserna, säger Jonas Gårdstam, grundskolerektor på Berzeilusskolan.

Gymnasiet i nian
För att bli antagen måste eleven visa bra resultat på den matematiska delen i det prov som de får göra om de blir antagna.
- Eleverna söker som vanligt innan den 23 januari och därefter får de komma hit för att göra provet.
Den nya utbildningen kommer att gå fortare än den traditionella. När eleverna går ut nionde klass ska de även klara av gymnasiets första årskurs i de spetsinriktade ämnena, fortsätter Jonas Gårdstam.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om