Från gammalt till superhi-tech

I fredags invigdes den permanenta utställningen med hjälpmedel för dem som vill bo kvar längre i hemmet. Där finns det allt från de enklaste klossar till modrena appar att ladda ner.

Linköping2012-05-03 06:58

De allra flesta äldre vill bo kvar i sitt hem så länge det är möjligt. Börjar man då se dåligt, få svårt att röra sig eller har nedsatt hörsel så finns det hjälp att få. Nu finns det en permanent utställning på Hagdahlska huset där man visar upp de olika hjälpmedel som man kan ta till.
- Vi vill visa upp de olika hjälpmedlen i sin naturliga miljö, berättar Kerstin Karlsson som jobbar i huset och en av dem som känner till de flesta av hjälpmedlen. Vi befinner oss först i sovrummet.

Bo kvar hemma
- Här har vi de flesta hjälpmedel som kan hjälpa till så man kan bo hemma längre. Dels finns det sådana här enkla förhöjningar så att det blir lättare att ta sig upp ur sängen till en hel digital planeringskalender främst för dem som har Alzheimers, säger Kerstin och pekar ut hjälpmedlen.
- Sedan har vi den här lilla apparaten som säger till att man kan ligga kvar i sängen. Det finns ett digitalt titthål så man ser vem som ringer på och mycket annat. Detta är verkligen en jättebra utställning, fortsätter Kerstin och tar med oss på en tur runt i huset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om