Från kolkällare till restaurang

Nu är Johannes Soner framme vid målet på den resa som startade i Argentina 2011. Brand och miljöinspektioner har avlöst varandra och hantverkare håller fortfarande på med finliret men nu på onsdag är det dags för invigning.

Johannes Soner är hemma efter sin "Argentinaresa". Foto Fanny Miles

Johannes Soner är hemma efter sin "Argentinaresa". Foto Fanny Miles

Foto:

Linköping2013-01-28 07:55


Någon gång i januari eller början på februari begåvas Linköping med en ny förstklassig restaurang med bar och så småningom också en uteservering inne på gården. Johannes Soner kan äntligen pusta ut efter väl förrättat värv. Han under den senaste tiden arbetat från tidig morgon till sen kväll enbart för att få se sin vision att gå i uppfyllelse.

Initiativ av farbroder
Johannes Soner är delägare och strategiskt ansvarig på Storan och han är ibland på resande fot för att hämta idéer och inspiration runt om i världen. När nu nya restaurangen Johannes Kök öppnar är det inte enbart ytterligare ett hak som öppnar utan det är även en kulturell verksamhet som växer fram. Den mer eller mindre välkände linköpingskrögaren Johannes Soner på "Storan" har tillsammans med Niklas Forséns byggfirma och fastighetsägaren Vasaparken utvecklat kvarteret Abboten och därmed också en del av Apotekaregatan på ett traditionellt och hänsynsfullt sätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om