Från London till Linköping

Londonbon och den rutinerade musikern, låtskrivaren och sångaren Mitch Hiller börjar bli ett välkänt ansikte i sin nya hemstad Linköping. Det var kärleken som förde honom hit och nu trivs han här i Östergötlands pärla.

Mitch Hiller spelar gitarr, sjunger och skriver låtar Foto: Max Elofsson

Mitch Hiller spelar gitarr, sjunger och skriver låtar Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2012-01-26 07:49


Mitch började spela och sjunga tidigt. Till detta bidrog att både hans far och farbror ofta spelade hemma tillsammans med sina kompisar. Unge Mitch gillade att höra när de repeterade och ganska snart var han också musiker. Som tolvåring skrev han låtar åt andra något som hans pappa Tony och farbror Martin Lee redan gjort under lång tid.

Spara dina kyssar
Tony och Martins skrev även låten " Save all your kisses for me" som Martin var med och vann melodifestivalen med 1976. Som sjuttonåring befann Mitch sig på turné med den amerikanska soulstjärnan Geno Washington.
Han menar att alla de berömdheter han jobbat med har varit lättjobbade, trevliga och otroligt proffsiga.
- Vart än musiker träffas, och det oavsett genre, ålder eller andra omständigheter, så finns det alltid något att prata om. Det är som ett broderskap och jag tycker, på fullt allvar, att vi musiker borde styra världen. Vi startar inga krig, vi är vare sig rasister eller homofober och vi älskar frihet och kärlek över allt annat.
Att byta världsstaden London mot den betydligt mindre och sömnigare Linköping är inget problem för Mitch.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om