Från Warcraft till politisk kraft

I förra veckan hade Skäggetorps geografiska utskott kvartalsmöte. En av ledamöterna är Erik Östman (m). Han har varit kommunpolitiker och ledamot i kommunfullmäktige sedan 2010. 29-åringen ser en lång politisk karriär framför sig och är nominerad som kandidat till riksdagen.

Linköpingspolitikern Erik Östman vill till Stockholm och riksdagen. Foto: Rebecka Linde

Linköpingspolitikern Erik Östman vill till Stockholm och riksdagen. Foto: Rebecka Linde

Foto:

Linköping2012-09-28 06:48


Sedan han blev klar med studierna till affärsjurist 2009 har Erik Östman haft schemat fullt av uppdrag och det är inte för utan man ställer sig frågan hur han orkar med allt.

Viktigaste politiska frågan
Fler än fyra officiella uppdrag utöver det ordinarie jobbet på skatteverket.
- Det är mycket åtaganden, medger Erik Östman glatt och säger sedan; - Fritiden är inte alltid så fri som man skulle önskat, men jag tycker att det är roligt. Och framförallt så känner jag att jag kan påverka, om jag inte kunde det skulle jag inte vilja hålla på med det här.

Dataspel i tiden
En gång i tiden spelade han World of Warcraft och var en av de ungdomar som utsattes för en äldre generations oro om framtiden. Själv saknar han inte den tiden men känner ändå stolthet över att ha bevisat en äldre generations fel.
- Och nu har jag kommit rätt. Jag är djupt engagerad i något jag tycker är roligt och intressant.
Erik Östman följer noga utvecklingen med finanskrisen i USA och Europa och vilka effekter detta får på Sverige. Lokalt är han mest engagerad i användningen av kommunala medel, berättar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om