Frivilligt arbete utvecklar samhället

En delegation från Linköping har nyligen besökt vår systerort, Palo Alto i Kalifornien. Den direkta anledningen var att delta i 25-årsjubiléet av systerortsskapet, men naturligtvis också att lära mer om bakomliggande faktorer till det goda näringslivsklimat som utvecklats i regionen.

Linköping2012-10-08 06:32

Självklart spelar närheten till Stanford University en stor roll. Entreprenörkulturen är naturligtvis också mycket viktig, men även den beredskap många företag har att bidra till samhällsutvecklingen.

Socialt ansvarstagande
I en tidigare artikel beskrevs IKEA:s första varuhus i området som exempel på företag som vid sidan av sin affärsverksamhet också har ett socialt engagemang. Ju mer man lyssnar, ju mer förstår man att det är två sidor som är beroende av varandra; samhällansvaret tycks krypa in i och bli en del av företagskulturen. Detta omvittnades inte minst vid ett besök på Handelskammaren i Palo Alto. Man berättade där om fler företag, som genom sin placering och anställningspolicy bidrar till att utveckla ekonomiskt och socialt utsatta områden.
- Det här är tydliga exempel på hur näringslivet kan samverka för att utveckla samhället, säger ordförande David MacKenzie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om