Full fart i Bjärka-Säby

Ketty Demeter mötte Gud för tre år sedan och hon har nu vigt sitt liv till att berätta för andra om sin tro och resa runt bland andra församlingar. Just nu befinner hon sig bland ungdomarna i Bjärka - Säby där hon är en av ungdomsledarna.

Ketty Demeter har ett romskt ursprung. Det är hon väldigt stolt över.

Ketty Demeter har ett romskt ursprung. Det är hon väldigt stolt över.

Foto:

Linköping2013-07-20 00:00


Just när vi kommer på besök så är det fikadags för ledare och barn och man sitter i små grupper och mumsar kakor och dricker saft. Men annars går det livigare till som det brukar göra på läger.
Kristet läger
- Vi brukar börja med att leka så de får rasa av sig direkt nu på morgonen, berättar Ketty Demeter som är en av ledarna som äger rum mellan den 16 och den 21 juli.
Själv kommer hon från Uppsala och är svensk - rom till ursprunget. Detta är hon nog med att poängtera men hon saknar alla de romska attributen men runt halsen hänger det ett stort kors i guld.

Leker och stojar
- De barnen vi har här just nu är mellan fem och nio år gamla även om några av dem är yngre än så, ler hon lite och fortsätter att berätta om lägret och vad de gör med glitter i ögonen.
- De flesta barnen är här med sina föräldrar och en del kommer även så långt bort ifrån som Umeå i norr.
Vi leker mycket och rör oss hela tiden men vi pratar även om Jesus och Gud så klart.
Det här är ju ett kristet läger, det är inget att sticka under stol med, markerar Ketty med önskvärd tydlighet och så fortsätter hon att berättat att idag så kommer man ägna sig till att prata lite om Gud och vem han är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om