Fuskande studenter stängs av

Andra varnas efter fusk på tentor.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2015-12-28 11:07


Nu stänger Disciplinnämnden av ett flertal studenter efter att de ertappas med att fuska på olika tentor. Bland annat har en elev betalat för att få sina uppgifter gjorda medan en annan haft sin mobil med under ett examenstillfälle.

En student på ett av civilingenjörsprogrammen vid hade med sig otillåtna anteckningar under en tentamen. Anteckningarna påträffades i en bok som studenterna fått tillåtelse att ta med sig till skrivtillfället rörde kursens innehåll. Fusket var inte omfattande, men strider fortfarande emot reglerna att ha med anteckningarna till tentamen. Disciplinnämnden menar att studenten velat vilseleda med anteckningarna och stängde därför av studenten under en kortare period i december samt hela studietiden i januari.

Upptäckt i England
En annan student blir avstängd efter att denne har betalat för att en annan person ska skriva sina uppgifter. Detta uppdagades då en examinator vid LiU fick epost från en kollega på universitetet i Birmingham, England. Den engelska kollegan bevakade webbsidor där studenter kan få sina uppgifter lösta mot betalning och fann där uppgifter som studenten i Linköping lagt upp. Studenten själv erkänner att hen lagt upp uppgifterna på webbsidan, men att det inte var med avsikt att få dem lösta. Eftersom personen redan anmälts till disciplinnämnden en gång tidigare blir straffet desto hårdare den här gången. Studenten stängs av sex veckor från studier och aktiviteter vid universitetet.

Varnas efter mobilfusk
Tre studenter tilldelas varningar efter att de påträffats med mobiltelefoner under examenstillfällen. Två studenter har även ställts inför nämnden då deras inlämningsuppgifter har för stora likheter med andra texter och därför kan misstänkas vara plagiat. Den ena studenten blir avstängd under en kortare tid medan de andra frias.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om