Fyra forskare får Försäkringskassans forskningsmedel

Kerstin Ekberg, professor i arbetslivsinriktad rehabilitering vid Institutionen för medicin och hälsa vid Linköpings universitet, är en av de fyra forskare som nu uppmärksammas av Försäkringskassan och får dela på nästan nio miljoner kronor.

Linköping2014-12-30 07:46

Kerstin Ekberg tilldelas forskningsmedel för sitt projektet "Strukturella och organisatoriska förutsättningar för att förebygga och förkorta sjukskrivning". Projektet handlar om hur sjukfall kan förebyggas och avslutas.

Innanförskap
De fyra forskare som får dela på Försäkringskassans forskningsmedel har inriktningarna; funktionsnedsättning och innanförskap, förebyggande av sjukskrivning samt jämställt uttag av föräldraförsäkringen.
Försäkringskassan delar årligen ut medel till forskning inom social-försäkringsområdet. Uppdraget återfinns i regleringsbrevet. Summan i år var 8,9 miljoner kronor. Vid årets utlysningsomgång har fyra forskningsprojekt fått stöd i två eller tre år inom områdena; hur sjukfall kan förebyggas och avslutas, funktionsnedsättning och innanförskap samt jämställt nyttjande av föräldraförsäkringen.
- De tre utlysningsområdena togs fram i brett samråd. De projekt vi har valt att stödja ska, förutom att hålla hög vetenskaplig kvalité och vara nyttiga, även kunna omsättas i praktiken, berättar Caroline Olgart Höglund, vetenskaplig sekreterare i Försäkringskassans vetenskapliga råd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om