Fyra miljoner i stöd till uteprojekt

Linköping har fått fyra miljoner kronor från staten i stöd till utemiljöer fördelade på två olika projekt.

Linköping2016-10-31 16:00

Närmare 74 miljoner kronor har beviljats av Boverket i stöd för bevarandet eller utvecklandet av utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden i hela Sverige. Regeringen beslutade tidigare i år att avsätta 200 miljoner i ett ansökningsbart stöd för utemiljöer och vid en första sökomgång kom 63 ansökningar in till Boverket.

33 projekt

I en första sökomgång så har Boverket, som fick i uppgift att ta emot och bedöma ansökningar, beviljat 33 projekt stöd. I Linköping har man fått 4 000 000 kronor till två projekt.

I maj tidigare i år beslutade regeringen att ge 200 miljoner kronor i stöd till socioekonomiskt utsatta områden för en förbättring av områdenas utemiljöer. Stödet ska gå till att lekplatser, ytor för spontanidrott och parkanläggningar byggs och renoveras. Syftet är att höja livskvaliteten och stimulera aktivitet och social gemenskap i utsatta områden.

– Jag är glad att två projekt i Linköping nu har fått ta del av regeringens satsning på utemiljöer. Utemiljöer ska bidra till aktivitet och social gemenskap och detta stöd har till syfte att utveckla utsatta bostadsområdens gestaltning, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om