Gamla Linköping en ekonomisk kassako

Friluftsmuseet Gamla Linköpings högsäsong har starta och under förra årets högsäsong besökte 167 000 turister friluftsmuseet vilket ledde till att museet bidrog till att skapa 300 miljoner kronor i turismekonomisk omsättning i Linköping.

Teatergruppen roar turisterna.

Teatergruppen roar turisterna.

Foto:

Linköping2014-07-07 07:25


Det omsättningstalet har kommit fram i en undersökning som HUI Research genomfört på uppdrag av Visit Linköping och Friluftsmuseet Gamla Linköping.

65 procent turister
Sommaren 2013 gjorde HUI Research en turismkartläggning i friluftsmuseet som visade att besökarna ger friluftsmuseet höga betyg, att ungefär 65 procent av besökarna på sommaren är turister eller med andra ord bosatta utanför Linköpings kommun och att turisterna spenderar i genomsnitt 655 kronor per dygn i kommunen.
- Undersökningen visar att ett besöksmål som Friluftsmuseet Gamla Linköping är viktigt för kommunens attraktivitet som turismdestination. Det är glädjande att Linköpings kommun, genom satsningar på friluftsmuseet som ger fler och nöjdare besökare, kan bidra till att skapa fler arbetstillfällen och ökad omsättning i Linköpings och länets besöksnäring, säger museichef Tina Karlsson i en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om