Gängkriget i stadsdelen Ryd

Den gångna helgen har två kriminella gäng drabbat samman i främst Ryd. Vid 22.00 - tiden natten mot måndag genomfördes ett stort antal kontroller av både personer och fordon. Tre män sitter just nu anhållna i samband med dessa kontroller.

Bakom Ryds Herrgård uppstod det bråk i helgen.

Bakom Ryds Herrgård uppstod det bråk i helgen.

Foto:

Linköping2014-03-11 07:51


Polisen har även genomfört kontroller på andra platser i Linköping men även i Norrköping. I något fall har även beslag gjorts i ett fordon i Linköping, kopplat till tidigare oroligheter i Ryd. Det handlar dock inte om något skjutvapen. Männen sitter anhållna och det är misstänkta för förberedelse till grov misshandel.
- Det har varit oroligt en längre tid på flera ställen i Linköping men främst i Ryd och Skäggetorp och mellan två gäng som tillhör den organiserade brottsligheten. Vad som var upprinnelsen den här gången vet jag inte just nu och även om jag visste det kan jag inte berätta av spaningstekniska skäl, säger Erik Thulin, pressinformatör vid Linköpingspolisen. Som även menar att ibland är det lite lugnare då någon eller några sitter inne och sedan när dessa personer kommer ut blir det med ens oroligare.

Två mordförsök
Klart är att efter helgen rör det sig om ett fall av mordbrand och två mordförsök. I det ena fallet handlar det om att en man som blivit allvarligt knivskuren men hans skador ska inte vara livshotande. Det ska även ha skjutits mot en lägenhet på Rydsvägen där en 23-årig man som utpekas som ledare för ett kriminellt gäng ska ha befunnit sig.
- Vi kan varken dementera eller bekräfta att det avfyrats skott på den aktuella adressen, menar Thulin men att en ruta i den aktuella fastigheten har ett skotthål står dock helt klart och det ska även vara därför som en utredning om mordförsök har öppnats i det fallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om