Går bra för Linköping

Linköpings kommun gjorde ett överskott på 90 miljoner förra året. För 2006 räknar man med ett överskott på 26,5 miljoner och för 2007 handlar det om ett litet minus på 3,1 miljoner kronor. - Det där är väldans preliminärt och framräknat av ekonomer. Jag tror att det går att ändra på. Vi har alla förutsättningar för att fortsätta vår positiva trend, säger kommunstyrelsens ordförande Lena Micko.

Linköping2006-03-13 07:35

Det ser fortsatt bra ut för Linköping framöver. Det visar en kommunal handling som inventerat kommunens verksamheter. Förra året redovisade kommunen ett överskott på drygt 90 miljoner kronor och årets budget är i balans.
"Ljuset i tunneln" kan skönjas för arbetslöshetsutvecklingen. Jämförelserna ett år tillbaka i tiden visar att ökningstalen krymper och att Linköpings arbetslöshetsutveckling gått bättre än rikets de sista två månaderna 2005. Osäkerheter och hot finns inom olika områden, men den genomgående trenden för olika områden är att det finns stora möjligheter till en positiv utveckling i kommunen.
Årets dokument redovisar en mängd positiva faktorer för Linköping. Finns det inga hot som du ser det?
- Det gör det alltid. Om det helt plötsligt skulle vara så att det skedde en stor smäll inom näringslivet. Att det började gå dåligt. Det innebär ju också stora risker för kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om