Går framåt med stark organisation

Linköping Arena invigdes 2013 och den ger relief åt den fortsatta utbyggnaden av Kallerstad. Idag kan arenan tyckas vara lite offside, om uttrycket tillåter, men inom en snar framtid skjuter exploateringen fart i samband med Ostlänken.

Nellie Henrikson, Emanuel Aldemir och Birgitta Thell strax före match.

Nellie Henrikson, Emanuel Aldemir och Birgitta Thell strax före match.

Foto:

Linköping2014-06-11 07:04


I juli förra året spelades fotboll av internationell klass på Linköping Arena då vår kommun var en av de sju svenska städer som stod som värd för dam-EM i fotboll. Arenan har plats för 8 400 åskådare varav 7 500 sittande. Under EM 2013 spelades fyra matcher på arenan och då var kapaciteten cirka 7 400.

Fortfarande toppklass
Idag spelas det fortfarande fotboll på hög nivå. Linköpings stolthet allsvenska damlaget Linköpings Fotbolls Club spelar här inför en allt för liten publik dock.
Ett annat lag som har den nya anläggningen som hemmaarena är FC Linköping City som spelar i division två Södra Svealand och i klubben finns en bekanting i form av förra arenachefen Birgitta Thell som numer arbetar med marknadsföring av Linköping City.
- Jag tillbaka på arenan efter förra sommarens succé med Dam-EM då jag hade en projektanställning som Venue Manager i Linköping EM-organisation. Ett fantastiskt kul uppdrag - mycket jobb men galet kul. Man blir imponerad när man ser möjligheterna med ett härligt teamwork. EM blev verkligen ett minne för livet, berättar Birgitta Thell och fortsätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om