Garage exploderade i Norrköping

Natten till måndag exploderade det i ett garage i Klockartorpet i Norrköping. Polisen rubricerar det initialt som allmänfarlig ödeläggelse. Lyckligtvis blev det enbart materiella skador men vad själva explosionen beror på är i skrivande stund inte utrett.

Linköping2015-07-20 17:06

Det var vid 01.00-tiden och natten till måndag som polisen i Norrköping fick flera påringningar om att det hörts en kraftig smäll på Moa Martisson gata i Klockartorpet. Både polis och räddningstjänst tog sig till den aktuella adressen och fann då att en explosion hade inträffat i ena kanten av en garagelänga som gränsar mot just Moa Martinsons gata.

Polisen söker vittnen

Vad som ledde till att både taket och en garageport sköts bort är i skrivande stund inte klarlagt men polisen bekräftade tidigt att det skett någon typ av explosion på den aktuella adressen. Det är oklart vad som exploderat. Enligt uppgifter ska det inte ha varit en bil som förorsakat utan det finns skäl att misstänka att någon sett till så att det exploderat, säger Lars - Göran Nilseryd, som är vakthavande befäl vid Östgötapolisen men i övrig är polisen mycket förtegen i utredningen.

Spärrades av

Platsens spärrades snabbt av och man inledde genast en teknisk undersökning. Innan denna är avslutad vare sig kan eller vill polisen uttala sig om vad som kan ligga bakom explosionen men polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha hört eller sett något.

I nuläget rubriceras det inträffade allmänfarlig ödeläggelse men detta kan komma att ändras allt medan utrednings fortskrider.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om