Gårdsmusikanterna släpper egen skiva

Sedan 31 år tillbaka har Jacek Malisz och Lasse Ström agerat gårdsmusikanter i Gamla Linköping. Med strohfiol och dragspel sprider de musik och glädje i friluftsmuseet, men i år under begränsade tider.

Lasse Ström och Jacek Malisz har spelat tillsammans i 31 år och nu släpper de en egen skiva.

Lasse Ström och Jacek Malisz har spelat tillsammans i 31 år och nu släpper de en egen skiva.

Foto:

Linköping2013-07-13 04:06


Nytt för i år är att de precis har släppt en efterlängtad skiva med 25 av de många stycken som duon har framfört under sommarmånaderna i Gamla Linköping.
Sedan starten för 31 år sedan har planerna på att göra en skiva funnits med och nu har det till sist blivit av. Förra året släppte de en skiva under namnet Lasse Ström Bar Quartet men det här är första skivan med Gårdsmusikanterna.

Nyfikna turister
Att de är populära bland turisterna råder det ingen tvekan om, så fort de ställer sig på sin favoritplats framför den rödmålade väggen på Kryddbodtorget vänder sig alla ansikten mot dem och när låten tar slut följer varma applåder.
- Vi är uppskattade av turisterna, många kommer fram och är nyfikna på våra instrument, säger Lasse Ström.
Det började med att duon tillsammans med två andra personer började spela musik i Gamla Linköping. Arrangemanget la in en högre växel då Jacek Malisz, som har bakgrund som yrkesmusiker, fick möjlighet till en tjänst som musikant i Gamla Linköping.
-Jag fick själv välja vem jag ville ha som medmusikant och jag ville såklart ha den bästa. Tyvärr var han upptagen och då fick jag ta Lasse, säger han skämtsamt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om