Gemensam byrå ska ge klirr i kassan

Nu startar East Sweden Convention Bureau som ett samarbete mellan två av länets stora städer. Uppdraget är att få hit nya kongresser och möten till länet och målet är att dra in hundra miljoner på tre år.

Nico Nauto tar ett kliv ut i Europa Foto: Tommy Pettersson

Nico Nauto tar ett kliv ut i Europa Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-03-13 07:41


Tillsammans med näringslivet i länet kommer turistorganisationerna Upplev Norrköping och Visit Linköping att arbeta för att få hit flera stora möten och konferenser. Projektledare blir Nico Nauta och Emma Stockman Jonsson.
- Det ska bli väldigt roligt att få hjälpa till att utveckla mötesindustrin i länet, menar Nico Nauta som nu lämnar jobbet som konferens och resturangansvarig på Arenabolaget och Konsert och Kongress. Han kommer numera att vara placerad i Norrköping medans hans kollega Emma kommer att sitta på ett kontor på Konsert och Kongress i Linköping.
- En mötesgäst drar in i genomsnitt 3 000 kronor per dag i form av uppehälle, mat, shopping och nöjen, berättar Nico och fortsätter.

41 möten
- Det innebär att vi behöver lite över 3000 konfererande gäster eller 41 större möten för att få ihop det.
Östergötland har verkligen mycket att bjuda på i form av både naturupplevelser och sedan finns ju Universitetet, Flygvapenmuseet och Visualiseringscenter. Vi har även mycket att erbjuda när det gäller gastronomi och olika matupplevelser. Östergötland är helt klart ett intressant län för besökare utifrån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om