Gick på hockey - varnas av ansvarsnämnden

Under hockey-VM 2013 bjöds sex anställda på en nöjesresa som totalt kostade 60 000 kronor. Hovrätten friade en trafikverksanställd i Linköping för mutbrott men nu varnas han av personalansvarsnämnden.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2016-03-08 14:45


I slutet av januari 2014 fick Trafikverket information om att två medarbetare kallats till förhör hos polis i anslutning till en undersökning som åklagare påbörjat med anledning av misstänkt mutbrott. Den 59-årige mannen var en av de som kallades. Undersökningen pågick under våren 2014 och på försommaren 2014 fattade åklagaren beslut om att väcka åtal mot, bland annat den 59-årige mannen. Denne har under våren och sommaren 2014 informerat arbetsgivaren om dels vad som enligt hans egen uppfattning i grunden skett och dels om då pågående förhör och undersökning. Den händelse som 59-åringen informerat arbetsgivaren om och som åklagaren beskrivit i sin åtalsanmälan 2014-06-14 omfattar besök på Globen för ett ishockeymatch- samt måltidsarrangemang.

Matchen var en del av VM i ishockey och värdet av det "VIP-paket" som han tagit del av uppgavs av åklagaren till nära 5 000 kr. Åklagaren ansåg att det inträffande varit en fråga om så kallat "uppsåtligt tagande av otillbörlig förmån för utövningen av sin anställning". När tingsrätten prövat ärendet och friat honom från misstankar om mutbrott prövar Personalansvarsnämnden händelsen för att besluta om skriftlig varning som disciplinpåföljd med anledning av vad som skett vilket man även beslutade att göra

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om