Glada miner på Linnea Jensens boksläpp

I lördags var det dags inte bara för kosläpp - även en ny bok om yoga släpptes lös. Författande yogainstruktören Linnea Jensen har skrivit om sin kärlek för yoga och hoppas inspirera även fler yogasugna utanför den egna gruppen. Hon har gjort det mesta alldeles själv, från text, skisser och layout till press och tryck. Boken är utgivet i eget förlag och de inspirerande bilderna är tagna av Johanna Demir och Erkki Saikkonen.

Linnea Jensen är nöjd med slutresultatet: boken Yogakärlek, som är precis vad det låter som.

Linnea Jensen är nöjd med slutresultatet: boken Yogakärlek, som är precis vad det låter som.

Foto:

Linköping2014-05-06 06:58


- Det var ett par år sedan jag började fundera på att skriva den här boken, och i fjol somras satte jag igång. Den här boken är skriven främst till alla mina yogisar för att ge svar på deras frågor; konkretisera och klargöra. Boken skrev egentligen sig själv på ett par månader, även i designen hade jag flow. Det kluriga var att hitta en fotograf och tryckeri samtidigt som jag höll kurser nästan varje dag. I Asklundska villan serverades under boksläppsdagen snittar och rawfood-plockmat och gästerna minglade runt. Många blommor blev det till Linnea som glatt signerade deras böcker.
- Jag är faktiskt bildkonstnär i grunden, så därför var det så roligt att göra designen. Jag hoppas layouten är i en sådan form att den blir rolig. Instruktionsböcker brukar kunna bli torra annars. Faktum är att jag redan skissar på en ny bok, om rawfood. Den blir troligtvis färdig till jul. Linnea såg att det saknades en bok som mer beskrivande berättar hur man tänker om till exempel höftens position eller hur man har skuldrorna.
- Det är det som är utgångspunkten, att man ska veta vad det är man gör. Och att även de som inte kommer ner djupt i positionerna och slår knut på sig själva ska kunna komma djupt, fast på sitt sätt, och dra nytta av yogan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om