Glyttingebadets vänner vädjar

Alexandra Bengtsson som lämnade in medborgarförslaget om att rusta upp Glyttingebadet känner med barnen som blivit av med sin mötesplats. I oktober 2011 lämnade hon in förslaget och frågan har inte behandlats förrän nu.

Alexandra Bengtsson som engagerar sig i Glyttingebadets vänner vill hitta en lösning så att badet kan öppna igen. På bilden syns också hennes två barn.

Alexandra Bengtsson som engagerar sig i Glyttingebadets vänner vill hitta en lösning så att badet kan öppna igen. På bilden syns också hennes två barn.

Foto:

Linköping2013-03-16 05:07


- När jag började högstadiet flyttade familjen till Skäggetorp och många utav mina vänner bor fortfarande kvar i området, säger Alexandra Bengtsson som själv har två barn på tre och fem år.
Hon menar att barnen inte har någonstans att ta vägen om somrarna nu när Glyttingebadet är stängt.
- Visst kan de åka in till stan och bada på Tinnis, men alla familjer har inte de ekonomiska förutsättningar som krävs för att barnen ska ha möjlighet att bada. En resa tur och retur in till stan med inträde inräknat går på en hundralapp vilket inte alla familjer har råd med.

Länk mellan Ryd och Skäggetorp
Som tidigare boende i området känner hon för ungdomarna och barnen som bor i Ryd och Skäggetorp.
- Glyttingebadet fungerade som en länk mellan de bägge områdenas ungdomar, de hade en mötesplats mellan de bägge stadsdelarna där de kunde träffas under sommarlovet. Vissa ungdomar fick möjlighet att arbeta på badet, vilket var uppskattat.
Dessutom hade vi simundervisning för barn och ungdomar som inte lärt sig att simma via den kommunala grundskolan, någonting som nu inte erbjuds dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om