Golfcenter: Som en blixt från klar himmel

Om Linköpings Golfcenter måste stängas drabbar det även skolelever. Golfgymnasiet har en del av sin undervisning där.

Björn Sturehed hoppas att verksamheten vid Linköpings Golfcenter åtminstone får fortsätta tills utomhussäsongen börjar.

Björn Sturehed hoppas att verksamheten vid Linköpings Golfcenter åtminstone får fortsätta tills utomhussäsongen börjar.

Foto: Peter Calén

Linköping2021-02-05 06:00

Linköpings Golfcenter kan tvingas att stänga om bygg- och miljönämnden den 18 februari säger nej till ett permanent bygglov när det tillfälliga löper ut (se separat artikel). Verksamhetsansvarige Björn Sturehed är bedrövad.

– Beskedet kom som en blixt från klar himmel. Jag har ju varit medveten om att Klövern sökt bygglov för vår verksamhet och jag har tagit fram en del underlag till det. Men jag har uppfattat det som ren formalia, säger han.

Enligt Björn Sturehed är hallen välutnyttjad av såväl golfmotionärer som elitgolfare och ungdomar.

– Dessutom bedriver vi golfgymnasium här. Vad händer med det om vi måste stänga? Jag hoppas att de åtminstone låter oss vara kvar ett tag så att vi kan slutföra säsongen.

Sturehed letar nu efter en lösning om beslutet i byggnämnden blir negativt.

– Vi kanske kan få till en åretruntverksamhet vid Landeryd genom att utnyttja den befintliga rangen. Kanske lägga dit värmeslingor och konstgräs som bytts ut vid någon fotbollsarena. Men vi har ingen färdig lösning, säger han.

undefined
Linköpings Golfcenter har en utslagshall, puttningsmattor och dessutom golfsimulatorer som drivs av ett separat företag, Sweden Indoor Golf.

I golfhallen finns även Sweden Indoor Golf, som har åtta golfsimulatorer och hyr i andra hand av Linköpings Golfcenter. .

– Vi hade ingen aning om att det här skulle kunna hända. För oss är det katastrof. Men hur det än blir så tänker vi inte flytta ut före 1 april. De som har köpt säsongskort och klippkort kommer att kunna utnyttja dem, säger Johan Asklund som driver anläggningen tillsammans med Johan Jigerström.

Karta: Linköpings Golfcenter
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!