Göms från pappan

En 13-åring kille har fått hemlig adress som skydd från sin pappa som både missbrukar alkohol och har misshandlat pojkens mamma ett antal gånger. Den 52-årige pappan har överklagat nu beslutet och menar att både han och sonen behöver träffa varandra.

Linköping2007-07-19 06:35

Socialnämden beslutade den 22 maj i år att förbjuda 52-åringen från att träffa sin 13-årige son och även att hålla sonens adress hemlig från pappan för att han inte ska kunna träffa sonen.
Pappan har nu överklagat beslutet till länsrätten då han inte anser att det finns skäl nog till att inte låta honom träffa sin son. Han menar att det är nödvändigt både för honom och för sonen att de kan träffas och att han vet var hans barn finns. Han anser inte att sonen ska behöva skyddas från honom, eller att han ska ha begått något brott eller är agressiv och våldsam på något sätt och han har inte problem med alkoholen.
Historien började egentligen i augusti förra året när socialtjänsten inledde en utredning om sonen som då bodde hos sina båda föräldrar. Pappan drack mycket och föräldrarna var ofta osams.
Efter en kort tid skildes föräldrarna och sonen flyttade med sin mama. Pappans missbruk och våld urartade då helt och han vägrade att lämna mamman och sonen i fred. Under det halvår som utredningen pågått har mamman polisanmält pappan sju gånger för bland annat misshandel och ofredande mot både henne och sonen.
En av anmälningarna gjorde sonen själv när han vid ett tillfälle försökte skydda sin mamma och gick emellan dem när de båda bråkade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om