Gör film om fotbolls-VM

Gustav Skogens är välkänd filmarefrån Linköping med blandannat filmen om Linköpingsbandet La Fleur Fatales tripp till USA:s västkust. Han har också "The Second Wave", dokumentären om bluessångerskan Lisa Lystam och en film om Linköpingsfotboll på sin meritlista. Nu gör han en film om fotbolls-VM i Brasilien.

Gustav Skogens framför Linköpings Arena. Foto: Tommy Pettersson

Gustav Skogens framför Linköpings Arena. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2014-05-31 04:05


På söndag den 8 juniflyger Gustav Skogens till Sao Paulo och sedan vidare till Rio för att göra en film om det VM som drar hela världens ögon till sig mellan den 12 juni och den 13 juli.
Fotbollsnörd
- Jag är fotbollsnörd men när jag började läsa lite om VM i Brasilien och fick kontakt med folk i landet så stod det ganska klart att frågan om VM och vad det kostar landet inte är helt okomplicerad. Det finns också ett väldigt missnöje med hur saker skötts kring byggandet av alla arenor och andra investeringar som utlovats. Ganska mycket pengar ska troligen ha gått åt till att muta olika människor, berättar Gustav och fortsätter:

Medianinjor arga på VM
- Det är detta som min film ska handla om. Jag har under ganska lång tid haft kontakt med folk i landet som är aktiva i proteströrelsen och det är kring detta och dessa människor jag vill att min dokumentär ska handla om.
Det finns en löst sammansatt grupp, eller nätverk snarare, som kallar sig Media Ninjas som rapporterar kring just detta med hur dyrt fotbolls-VM blivit och det är några av dessa "ninjas" jag haft kontakt med och kommer att möta upp när jag är i landet. Dessa ninjas är utrustade med skarpa pennor, mobilkameror och sprider sitt budskap blixtsnabbt via olika sociala medier i avsikt att få världen att förstå att allt inte har gått rätt till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om