Göran Bergengren fick Wirténpris

I går delades Rolf Wirténs kulturpris ut för tolfte gången och detta år fick författaren Göran Bergengren priset och 10 000 kronor för sina kulturinsatser.

Rolf Wirtén och landshövding Elisabeth Nilsson gav Göran Bergengren årets kulturpris 2012.

Rolf Wirtén och landshövding Elisabeth Nilsson gav Göran Bergengren årets kulturpris 2012.

Foto:

Linköping2012-05-05 04:06


Rolf Wirténs kulturpris ges till personer som har främjat det östgötska kulturlivet med betoning på ton, bild och ord. Utövningen ska ha anknytning till forskning, pedagogisk verksamhet och vara allmänt utvecklande av kulturlivet i Östergötland.

Pilfinken
I sitt hyllningstal tog prisets instiftare Rolf Wirtén upp Bergengrens skildringar från Mjölby, Åsodalen och hans stora intresse för hembygden. Wirtén var ordenligt påläst och berättade att pristagaren skrivit om länder långt borta, till exempel Afghanistan, Turkmenistan och olika länder i Afrika. Jag bor i brytningszonen mellan slättlandet och svenska höglandet och det har varit berikande med influenser från olika håll. Jag har levt här väldigt länge och har därför en god överblick men just nu känns det väldigt jobbigt för att ur ett rent ekologiskt perspektiv har naturen det besvärligt, berättar författaren Göran Bergengren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om