Göran dök upp hos SSU

Statsminister Göran Persson, avbröt sin semester och kom till SSU-kongressens avslutning i Linköping i går. - Det är två saker som gjorde att jag kom hit. Dels vill jag tacka Ardalan för hans arbete och dels vill jag önska SSU framgång . De har genomfört en bra kongress, och det bådar gott för valrörelsen.

Linköping2005-08-06 04:15

Det sa Göran Persson, som mottogs nästan som en popstjärna av de unga SSU:arna på fredagsmorgonen. Autografskrivningen och kön av unga som ville fotograferas ville aldrig ta slut.
Persson fick i början av veckan kritik av Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu, som hävdade att socialdemokraternas och Göran Perssons osynlighet i debatten har lett till att partiet har tappat till oppositionen. Det borgerliga blocket leder med nästan tio procentenheter, enligt den senaste opinionsundersökningen. Den kritiken vill inte Göran Persson kännas vid.
- Det är obegriplig kritik och lite närsynt, måste jag säga. Jag tror det är farligt om inte också ledande politiker kan ta tre veckor sammanhängande ledighet. Det måste vi med det våldsamma tempo och den arbetsbelastning vi har, sa Persson, när han mötte pressen efter SSU-ungdomarnas hyllningar i går.
Det har ju varit en del spekulationer om huruvida du skulle dyka upp på SSU-kongressen eller inte. Det är inte så att ditt sedvanliga leklynne gjorde att vi inte fick något besked?
- Det är inte för pressens skull som jag är här. Det är inte heller för pressens skull som jag meddelar om jag kommer eller inte. Jag ville komma för tacka Ardalan och önska Anna och Mattias lycka till, inget annat, förklarade statsministern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om