Göran Hägglund talade på Stora Torget

Igår var Kristdemokraterna partiledare Göran Hägglund i Linköping för att slutspurta inför valet och samtidigt stötta sina partikamrater i Linköping. Den en enskilt viktigaste frågan för honom är jobben.

Göran Hägglund besökte Linköping. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Göran Hägglund besökte Linköping. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Foto:

Linköping2014-09-06 04:05


I sällskap med flera SÄPO-vakter, en pressekreterare och ett lokalt uppbåd av partivänner anlände Göran Hägglund precis på utsatt tid. Åhörarskaran bestod till största delen av sympatisörer men en och annan meningsmotståndare kunde anas i vimlet.
- Gå och rösta nästa söndag, rösta på Alliansen och helst då på oss Kristdemokrater, avslutar Göran Hägglund sitt tal och möts av applåder för första gången och sedan belönas han med en blomsterkvast.

Mest långlivade ministern
Efter sitt tal pustar han ut efter att ha dundrad mot, främst Socialdemokratrena, tar han sig tid att svara på några frågor.
- Det här är en härlig tid.
Det drar ihop sig till valdag och alla är på tå. Jag möter folk som brinner för vår sak och vi är verkligen på gång.
Visst vet jag om att det inte gått så bra i några väljarundersökningar men den senaste tiden har vi hämtat upp en del vilket känns positivt. Jag har varit med under många valrörelser och vet att det blir fler och fler som bestämmer sig sent och kanske även på valdagen, säger Göran Hägglund som även är socialminister i Alliansregeringen. Det har han varit i åtta år och är därmed den nu levande politiker som haft den befattningen längst i modern tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om