Göta Kanal tar över Göta Hotell

Ett unikt läge precis där passbåten passerar och en roll i klassiska filmen "Göta Kanal". Så kan man kanske sammanfatta Göta Hotell i Borensberg, det gamla grosshandlarparadiset från anno datzumal. Nu köper AB Göta Kanalbolag fastigheten och söker en ny krögare som vill driva verksamheten framåt och i samma anda.

Sommar och sol och Göta Hotell. Foto: Göran Billesson

Sommar och sol och Göta Hotell. Foto: Göran Billesson

Foto:

Linköping2016-03-01 13:04


- Vi har alltid velat köpa Göta Hotell, svarar avgående vd:n för AB Göta Kanal Anders Donlau på frågan om varför man i ena stunden säljer av med fastigheter och mark för att i nästa ögonblick köpa ett anrikt hotell.

- Göta Hotell är en symbol för Göta Kanal och kanske, förutom, de vita båtarna det som folk verkligen känner till när det kommer till Göta Kanal. Det blev klart nu i fredags själva köpet av fastigheten och det känns verkligen bra att vi nu äger själva bygganden och inte bara marken, menar Anders Donlau vidare. Just nu letar man efter någon som vill och kan driva verksamheten vidare.

- Skriv gärna att man kan höra av sig till mig, skrattar Anders Donlau och säger sedan att man har självklart lite förväntningar och krav på den som ska driva det anrika hotellet vidare.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om