Graffitti satte färg vid ombyggnation

Några graffittimålande ungdomar har satt färg på Länsförsäkringar Östgötas ombyggnation på Platensgatan i Linköping i helgen.

De satte färg på Länsförsäkringar Östgötas ombyggnation. Sebastian, Robin och Philip lyfter upp Pelle efter avklarat jobb. Foto: Patrik Holgersson

De satte färg på Länsförsäkringar Östgötas ombyggnation. Sebastian, Robin och Philip lyfter upp Pelle efter avklarat jobb. Foto: Patrik Holgersson

Foto:

Linköping2012-07-03 06:42


Helt lagligt. De var helt enkelt inbjudna av Länsförsäkringar för att måla.
- Vi vill ge ungdomarna en chans att klottra lagligt. Vi känner att vi vill stötta föreningen Unga KRIS Linköping med ett bidrag och stimulera ungdomarna att göra något bra, säger Pär Kaller, marknadschef på Länsförsäkringar Östgöta.
Unga KRIS är, som det står på deras hemsida, en kamratförening som arbetar för att motarbeta droger, kriminalitet och utanförskap genom att erbjuda roliga, drogfria och hederliga aktiviteter. Efter ett studiebesök hos Unga KRIS erbjöd Länsförsäkringar Östgöta ungdomarna att måla graffitti på en av inomhusväggarna vid kundentrén.

Uppskattat av ungdomarna
Detta i samband med den stora ombyggnation som sker just nu i lokalerna.
Det var hur uppskattat som helst att få göra en sådan här grej.
- Jag brinner för det och vet vad det betyder för dem som är med. Att måla under lagliga former och få positiv respons. Kul att folk inte tycker att det bara är kladd, säger Robin Hallberg, en av de graffittimålande ungdomarna och likaså engagerad i styrelsen för Unga KRIS.Laddade med sprayburkar släppte ungdomarna loss sin kreativitet i helgen. Efter några timmars jobb var den trista väggen förvandlad till färgstarka motiv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om