Granaten i Hejdegården kunde fått förödande följder

Det var den 22 oktober som, vad som senare visade sig vara, en skarp handgranat, placerades vid en bil på en adress i Hejdegården.

Linköping2015-11-13 12:13

Polisens nationella bombgrupp sprängde vid 18.00-tiden på kvällen granaten. Nu visar det sig att det finns möjliga kopplingar till den organiserade brottsligheten i Linköping.

I den stund som det stod klart att det var en granat som placerats vid en bil på en adress i Hejdegården så vare sig uteslöt eller tillstyrkte polisen misstankar om att det låg någon koppling till kriminella kretsar och även på en rak fråga så förnekade man då att det skulle kunna finnas de som velat se någon på adressen tagen av daga. Handgranaten var nämligen riggad på så sätt att det bara var en lycklig omständighet att den inte exploderade erfar Linköpings Tidning.

Det ska även ha förekommit skottlossning i samband med den utplacerade handgranaten. Det finns även uppgifter som gör gällande att det sker en upptrappning mellan de olika gäng som finns i Linköping. Polisen är mycket förtegna i frågan och det gäller även det mesta kring utredningen av den utplacerade granaten. Om de två skottlossningar som skett i Linköping den senaste månaden, dels på Nygatan den 24 oktober samt på Tröskargatan den 8 november, har någon koppling till oron i gängmiljön eller om de hänger ihop med granatattacken är i skrivande stund oklart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om