Gräsbränder och tobaksstölder i länet

Det har varit en varm helg med flera gräsbränder och tobaksstölder i Östergötland. Natten mellan fredag och lördag utsattes stormarknaden Priso i Linköping för en "crasch and grab" kupp.

Linköping2012-03-26 06:32

En bil körde rakt in i den högra entrédörren och länsade därefter affären på cigaretter. De något röksugna tjuvarna for sedan iväg i riktning norröver förmodligen mot Norrköping.
Willys i Klockaretorpet i Norrköping, Mobilia i Mantorp och Överskottsbolaget i Linköping har under helgen varit utsatta för liknande inbrott där tobaksvaror varit föremål för gärningsmännens intresse.

Torrt gräs brinner
En gräsbrand utbröt i Valla friluftsområde under lördagseftermiddagen. Larm inkom vid 14- tiden och Räddningstjänst var snabbt på plats.
Ett flertal gräsbränder har brutit ut helgen på olika håll i Norrköping och Linköping. Räddningstjänst menar att det är torrt i markerna nu men att det inte är normalt med så här många gräsbränder så på kort tid.

Rök från bastu
Räddningstjänsten ryckte även ut till en Gräsbrand i Åsorp, Ulrika i Linköpings kommun i lördags.
Räddningstjänsten fick under söndagseftermiddagen rycka ut till Ljungsbrobadet för att kontrollera den rökutveckling som uppstått i en bastu. Här var det frågan om rök utan eld och ingen kom till skada.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om