Gripande nära förestående

Utredningen kring mordet på Slöjdgatan står inför ett avgörande skede och inom kort kan en eller flera personer frihetsberövas erfar Linköpings Tidning.

Linköping2015-03-28 05:05

Spaningsledaren Joakim Jäderstig avslöjar för Linköpings Tidning att man nu står inför ett avgörande kring mordet på en 24-årig man på Slöjdgatan för dryga tre veckor sedan.
- Vi har fått en hel del bra vittnesuppgifter och vi har även fått en del analyssvar som hjälpt oss framåt. Just nu arbetar vi vidare med oförminskad styrka och vi har även fått hjälp från Jönköping som är erkänt duktiga på den här typen av utredningar.

Troligt gripande
Vad som framkommit i förhör och vad som är nästa steg i utredningen är inget spaningsledare Jäderstig tänker sig att berätta om. Men bara det faktum att utredningen nu gett så pass mycket får honom att berätta om att man inom den närmaste tiden troligen kommer att frihetsberöva en eller flera personer.
- Självklart vill vi att tipsen fortsätter att komma in till oss, både om den vita skåpbil som setts i samband med mordet och då i området kring Slöjdgatan. Vi vill även ha mera uppgifter kring den man vi tidigare eftersökt och som ska ha rört sig i riktning från Slöjdgatan och mot Götgatan. Han är inte misstänkt för något vill jag understryka men vi tror att han har uppgifter vi gärna skulle vilja ta del av, säger Joakim Jäderstig.
När det kommer till vad som kan ligga bakom mordet på den 24-årige mannen är Jäderstig lite återhållen i sina uttalanden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om