Gröna Gubbar ger fÀrg Ät Bo2016

Under nÄgra varmt regniga sommardagar har Linköpings invÄnare kunnat glÀdjas eller skrÀmmas av nÄgra Gröna Gubbar som sprungit runt pÄ stan och delat ut flygblad samt lite tablettaskar.

Muharrem Demirok, Kristina Edlund och Anna Bertilsson bevistar utstÀllningen.

Muharrem Demirok, Kristina Edlund och Anna Bertilsson bevistar utstÀllningen.

Foto:

Linköping2012-06-29 06:39


Syftet med de gröna figurernas rundtur har varit att ge uppmÀrksamhet Ät den arkitektutstÀllning som pÄgÄr i vÄr halvgamla brandstation vid StÄngebro mitt emot Scandic City hotell.

Max och Martin
TÀvlingsbidragen stÀlls ut hela sommaren och man kan titta pÄ utstÀllningen, ta en fika, samtidigt som barnen kan bygga en legostad eller göra gatumÄlningar. ArkitekttÀvlingen för hur den nya stadsdelen Vallastaden kan komma att se ut Àr avslutad och totalt kom det in 27 bidrag. Juryns arbete med att utse en vinnare pÄgÄr nu under hela sommaren och en vinnare presenteras i början av september.
- Platsen Àr bestÀmd, markbyten Àr gjorda, aktörerna Àr inbjudna och arbetet Àr i full gÄng. Men vi saknar en helhets struktur pÄ omrÄdet. Vi har bjudit in till en tÀvling och nu har 27 bidrag kommit in, sÀger Muharrem Demirok samhÀllsbyggnadsnÀmndens ordförande.
- Det hÀr Àr ett stort och viktigt steg för projektet för nu Àr vi pÄ gÄng pÄ riktigt. Nu bygger vi Vallastaden och framtidens Linköping. ArkitekttÀvlingen för en strukturplan för Vallastaden Àr en vÀldigt viktig del i projektet LinköpingsBo2016, sÀger Demirok och Àr dÀrmed rörande överens med socialdemokraten Kristina Edlund.
- Vallastaden ska bli en levande stadsdel som vi ska skapa tillsammans, utstÀllningen Àr tillgÀnglig för alla som Àr intresserade av hur vi kan göra det jag hoppas att sÄ mÄnga som möjligt tar tillfÀllet i akt att besöka utstÀllningen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om