Grovt narkotikabrott i Norrköping

De två personer som greps i förra veckan misstänkta för grovt narkotikabrott har suttit anhållna en tid men är nu häktade vid Norrköpings tingsrätt.

Linköping2015-07-12 17:24

Gripandet i tisdags ingick i ett ärende som inkluderar ett av Norrköpings största amfetaminbeslag. I samma ärende sitter en 31-åring redan häktad. Personernamisstänkta för grovt narkotikabrott är en 30-åring och en 24-åring.
De greps centrala Norrköping och vid husrannsakningarna hittade polisen ytterligare narkotika som stärkte misstankarna mot de två.
- Ärendet är mycket omfattande.
I ärendet har vi bland annat gjort ett av Norrköpings största amfetaminbeslag på flera år, som vida överskrider gränsen för grovt brott, säger spaningsledare Jan Hofvenstam.
Utredningen går vidare och misstankarna mot 30-åringen och 24-åringen har efter olika utredningsåtgärder stärkts. Åklagaren har nu fattat beslut om att begära de båda häktade vid Norrköpings tingsrätt för grovt narkotikabrott.
Häktningsförhandlingarna kommer att hållas i Norrköpings tingsrätt.
-Utredningsmaterialet är mycket omfattande och innefattar bland annat analys av om det finns fler misstänkta kring det stora beslaget av amfetamin, säger spaningsledare Jan Hofvenstam.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om