Gula Paviljongen i Folkets Park räddas

Det har hänt mycket upp i Valla sedan Folkets Park gick i konkurs och det fortsätter att hända positiva saker hela tiden. Pingstkyrkan köpte konkursboet och driver nu framgångsrikt verksamhet i Cupolen och man har dessutom ambitioner att expandera samt bygga nytt inom kort.

Nu bevaras Gula Paviljongen för eftervälden.

Nu bevaras Gula Paviljongen för eftervälden.

Foto:

Linköping2014-10-25 04:05


Den gamla fina teaterbyggnaden i Folkparken såldes av HSB och flyttades nyligen över till Gamla Linköping vilket innebär att byggnaden bevaras och kommer att användas till ändamålsenliga verksamheter framöver.

Kostade 41 000 kronor
Nu är det klart med nästa byggnadskulturella gärning och denna gång är det HSB som säljer Gula Paviljongen i Folkets Park till Pingstskyrkan för en krona. Församlingen kommer att flytta byggnaden och genomföra nödvändiga åtgärder för att iordningsställa Gula Paviljongen för framtida användning.
- Sionförsamlingen är tacksam för det förtroende som HSB visat oss med att överlåta denna fastighet till vårt förvaltande. Vi ser fram mot ett gott samarbete med HSB för folkparksområdets framtida utveckling, säger Sionförsamlingens föreståndare Marcus Sönnerbrandt. Gula Paviljongen kommer att stå kvar i Folkets Park men i ett nytt läge. Den kommer att flyttas till Finparken, där tidigare teaterbyggnaden stod.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om