Gullringen får hoppas på sliten klyscha

Gullringens GoIF blev stundtals utspelat och utrullat i genrepet mot BK Derby. - Det var en dålig match. Det kändes inte som vi var riktigt där, säger tränaren Christian Simonsson efter 1-4.

Isack Thuressons Gullringen hängde inte med mot BK Derby i genrepet. Foto: Roelof Stroetinga

Isack Thuressons Gullringen hängde inte med mot BK Derby i genrepet. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Linköping2016-04-11 14:18


Första var okej, men tittar vi till den andra halvleken så var det stor klasskillnad mellan lagen. Hemmalaget var ett, två och till och med tre steg efter i princip varenda situation på planen. Offensivt var löpningarna näst intill obefintliga, presspelet fungerade inte alls och försvarsmässigt var det för många spelare som stod på hälarna. Om Gullringen ska kunna blanda sig i en toppstrid i Elitfyran krävs betydligt bättre takter än så här.

Då ska ni ändå veta att ett mycket piggt, välspelande och tekniskt Derby var närmare både 6-1 och 7-1 än Gullringen var 4-2.

- Tom (Polder) gjorde några riktigt bra räddningar, säger tränaren Christian Simonsson, som förstås inte alls var nöjd med vad hans lag presterade.

Av försiktighetsskäl såg han matchen på Gullevi från sidan, då han har en lättare skada. Och det märktes att karaktärsspelare som han själv, Linus Kasselstrand och Anton Palmér saknades på planen.

Abrahim Jabateh gav annars Gullringen ledningen, då han satte 1-0 på pass från Dick Johansson. I slutet av halvleken kom kvitteringen av Björn Norén.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om