Gymnasielever tar återigen plats

Flaggan vajar på sin stång, för nu ringer skolklockorna in. Mängder av nya och gamla gymnasieelever vandrar gruppvis längs Platensgatan under måndagseftermiddagen.

Emelie Sangré, till höger, och hennes vänner är spända över att börja år tre på gymnasiet.

Emelie Sangré, till höger, och hennes vänner är spända över att börja år tre på gymnasiet.

Foto:

Linköping2012-08-21 06:29


Målet för några av dem är Katedralskolan. Ett nytt skolår stundar med allt vad det innebär.
På trappan upp mot skolan sitter Emelie Sangré tillsammans med hennes vänner och väntar på att få gå in i skolan och att uppropet ska börja.
- Det känns väl kul att skolan börjar igen. Vi börjar ju trean så det är ju bara ett år att härda ut innan det är slut, säger hon och skrattar.

Spända inför terminen
Vänner från klassen dyker upp och ett kramkalas uppstår. Några utav de ska fortsätta i samma klass, några har bytt inriktning.
- Vi läser samhällskunskap med inriktning ekonomi och entrepenör, säger Emelie medan hon blickar ut över skolgården för att se om ytterligare några vänner ska dyka upp.

Sköter nollningen själva
Höstterminens första vecka är relativt lugn. Nollningen brukar få mest utrymme. Katedralskolan har valt att bortse från begreppet nollning då det har fått en negativ laddning. Istället vill de att eleverna träffas programvis, under skoltimmarna, för att lära känna varandra.
- Vi treor får styra med nollningen själva. Den börjar på onsdag och vi har valt att träffa och lära känna vår nolleklass utöver skoltid, berättar Emelie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om