HÄkansson: "Blir omfattande massiva nedstÀngningar"

"Det kommer att bli omfattande massiva nedstÀngningar av olika kommunala verksamheter", sÀger Linköpings kommundirektör Paul HÄkansson.

Paul HÄkansson, Linköpings kommundirektör, vid torsdagens presskonferens.

Paul HÄkansson, Linköpings kommundirektör, vid torsdagens presskonferens.

Foto: Victor Bomgren

Linköping2020-10-29 16:55

SkĂ€rpta lokala restriktioner införs i Östergötland. RĂ„d som enligt Linköpings kommundirektör kommer att pĂ„verka befolkningen i Linköping betydligt mer Ă€n vad som var fallet under vĂ„ren.

– Besluten Ă€r starkt ingripande för var och en av oss och för kommunerna. Vi sitter i den hĂ€r situationen för att de rĂ„d och rekommendationer som funnits inte har följts. Det har varit studentfester och puss- och kramkalas pĂ„ hockeymatcher. Klustersmitta har uppstĂ„tt och har fĂ„tt vidare spridning. Nu Ă€r det nödvĂ€ndigt att vidta Ă„tgĂ€rder, sĂ€ger Paul HĂ„kansson.

Tror du att det hÀr kommer skicka den signalen som östgötarna behöver?

– Det Ă€r nödvĂ€ndigt att skicka starka signaler. Vi kan se att under september och oktober har följsamheten minskat pĂ„ ett mycket allvarligt sĂ€tt.

Enligt HÄkansson Àr det framför allt unga vuxna som inte har följt rekommendationerna.

Vad Àr ditt budskap till dessa mÀnniskor?

– Följ de allmĂ€nna rĂ„d som nu Ă€r utfĂ€rdade. TĂ€nk pĂ„ dina anhöriga. Det Ă€r heller inte sĂ€kert, du kan vara en riskperson utan att veta om det och bli allvarligt drabbad. TĂ€nk pĂ„ alla i samhĂ€llet.

Kommunen skulle under torsdagskvÀllen och natten ta fram ett underlag för exakt vad som ska gÀlla och vilken information som ska gÄ ut till Linköpingsborna.

– Vi ska omforma det hĂ€r till att kunna ge vĂ„ra medborgare konkret information om vilka verksamheter som stĂ€ngs. Det kommer att bli omfattande massiva stĂ€ngningar av olika kommunala verksamheter, sĂ€ger HĂ„kansson.

Paul HÄkansson Àr kommundirektör i Linköping.
Paul HÄkansson Àr kommundirektör i Linköping.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!