Häktad för våldtäkt släpptes men häktades igen

Mannen, som är född 1966, ska ha våldtagit en kvinna han haft en relation under förra helgen. Efter att han blivit häktad släpptes han ur häktet men under gårdagen häktades han på nytt.

Linköping2014-03-22 05:07

Själva våldtäkten inträffade under söndagen förra helgen och ska ha skett på i en fastighet på Ugglegatan. Mannen ska ha velat komma in till kvinnan men fått nej.
Då klättrade mannen in genom fönstret och väl inne i lägenheten så ska mannen han våldtagit kvinnan. Mannen greps av polis under söndagen och häktades senare av tingsrätten men släpptes alltså senare under veckan vilket fick åklagaren att gå i taket.

Allvarligt brott
- Våldtäkt är ett allvarligt brott som man automatiskt blir häktad för och så skedde också men sedan släppte tingsrätten honom vilket åklagaren inte blev särskilt glad åt. Hon ringde till oss och bad oss ta en andra titt på fallet vilket vi också gjorde, berättar Bo Österberg och fortsätter.
- Mannen blev senare gripen och anhållen igen och samtidigt hade åklagaren överklagat det hela till Hovrätten och när vi var klara med vårt så blev han därefter häktad ingen och sitter sedan lunchtid häktad för den våldtäkt han misstänkts ha begått förra helgen, berättad Bo Österberg vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om