Halka ledde till dikeskörning

Igår slog kylan och halkan till på länets vägar. Redan under tidig morgon började bilisterna att slira runt på gator och vägar.

Snöovädret drog över Sverige. Foto: Patrik Ekström

Snöovädret drog över Sverige. Foto: Patrik Ekström

Foto:

Linköping2017-01-05 07:00

En preliminär sammanställning av trafikolyckorna i Östergötland visar bland annat att dikeskörningar förekom frekvent under dagen.

Det började tidigt på morgonen med att en kvinna i 60-årsåldern körde i diket på länsväg 1153, mellan Skärblacka och Norrköping. Inga personskador, och inga egentliga åtgärder från varken polis, räddningstjänst eller ambulans.

Strax efter klockan 07.59 Ytterligare en bil i diket denna gång vid Ljunga, länsväg 209, i Norrköping. Bilen kördes av en man i 20-årsåldern. Han ska inte ha blivit skadad i samband med olyckan. Bilen bärgades senare från platsen

Klockan 08.04 upptäckte en polispatrull en bil i diket på Norrköpingsvägen vid Tallboda, Linköping. Bilen var tom och efter en kontroll visade att bilen tillhörde ett taxibolag.

Efter kontakt med företaget konstaterades att föraren inte ska ha skadats och att chauffören ska ha fått ett annat fordon att köra. Taxibolaget har ringt efter bärgare. Inga passagerare ska ha funnits i taxin vid olyckan.

Klockan 11.03 körde en man i 20-årsåldern i diket på länsväg 215, mellan Viggestorp och Falla, Finspångs kommun. Det handlade om en lättare dikeskörning utan personskador, men en hastighetsskylt blev nedkörd vid tillfället.

Klockan 12.55 larmade SOS om en trafikolycka vid korsningen Storgatan - S:t Larsgatan i centrala Linköping, i höjd med S:t Larskyrkan. Två bilar hade krockat och polis kom till plats efter tio minuter och kunde konstatera att bilarna kördes av två män, i 30- respektive 40-årsåldern. Inga personskador.

Resultatet av ovädret som dragit över Östergötland är mängder av olyckor i trafiken, problem med inställda turer inom kollektivtrafiken, störingar i tågtrafiken samt el-avbrott för tusentals hem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om