Hälsodag för inspiration och filosofi

Sedan fem år tillbaka har man kunnat njuta av en filosofisk vandring i Trädgårdsföreningen. Skyltar med tänkvärda texter följer ett stråk genom parken. Bakom textraderna står författaren och HR konsulten Susanne Bergman. Tillsammans med Hälsosamordnare Inger Ståhl har Susanne fått den filosofiska vandringen att bli en permanent del av Trädgårdsföreningen.

Susanne Bergman är författaren bakom de vackra orden i den filosofiska vandringen.

Susanne Bergman är författaren bakom de vackra orden i den filosofiska vandringen.

Foto:

Linköping2012-05-09 06:44


Under tisdagen samlades hälsoinspiratörer inom Linköpings kommun, vid Naturcentrum för att vara delaktiga i en organiserad hälsodag. Den filosofiska vandringen var en del av dagen.

Inspiratörer från olika yrken
- Arbetsplatsen utser en hälsoinspiratör och de finns för att sprida kunskap om hälsa till sina arbetskollegor, samt vara motivatörer på sin arbetsplats, säger Inger Ståhl. 55 engagerade hälsoinspiratörer var med under dagen.

Nya regler för hälsotimmen
Bland annat träffades förskollärare, anställda vid socialkontoret och stadshuset, skolkökspersonal, lärare, vuxenpedagoger med flera.
Kommunalråd Christian Gustafsson fanns med för att lyssna till inspiratörernas tankegångar om dels hälsodagen i sig, men också gällande de nya reglerna kring hälsotimmen.
- Det är viktigt att visa sig här och träffa hälsoinspiratörerna. De berörs mycket kring hälsa och det finns många frågor kring de nya riktlinjerna för hälsotimmen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om